Sunday, October 14, 2012


Vanus on kõigest number!


Jutustan teile loo Annast! Anna kaotas oma mehe sõjas ja sünnitusel suri tema tütar. Anna oli verinoor kui ta leseks jäi! Kõigest 21 aastane. Elu oli tema vastu väga karm olnud. Eks olnud tal kosilasi aga millegi pärast ei jäänud keegi tema juurde püsima. Hoolimata sellest, et tal oli selja taga palju kaotusi, ei vajunud Anna masendusse. Püüdis lohutust leida loomadest ja loodusest.  Aastad läksid, ette lõi 51. Kõik – otsustas Anna, nii ikka ei saa. Anna läks taas õppima. Omandas hariduse. Õppis sotsiaaltööd. Kuid kahjuks tööd ta oma eriala peal ei saanud. Ega keegi ka temasse ei uskunud. Nii kaua erakuna elanud naine ei olnud kellelegi atraktiivne. Hoolimata mitmetest äraütlemistest, otsustas Anna siiski, et ükski äraütlemine teda ei mõjuta. Aga kust alustada? Ta võttis taaskord ette koolitee. Õppides nüüd ettevõtlust!
Oma esimese projekti jaoks kirjutas Anna äriplaani kui ta oli 56. See oli edukas. Anna sai stardikapitali. Anna ehitas väikese „Anna- maja“. Anna- maja sisaldas õmblus tuba, lauamängude tuba, laulu tuba, söögituba ja padjaklubi. Kohalikud hakkasid Anna- maja väga tihedalt külastama. Anna mõte oli, et nii noored kui ka vanad saaksid asju koos teha. Vanad õpetaksid noori ja noored vanu. See toimis. Aga majake hakkas vaikselt väikseks jääma. Ja kuna Anna kelleltki raha ei võtnud ja kusagilt ka toetust ei saanud, ei jäänud Annal muud üle, kui leida allikas raha teenimiseks. Ja kuna kõige kuulsamaks sai söögituba. Siis tekkis Annal idee oma enese põllumaad panna raha tegema.  Lisaks annaks see nii mõnelegi inimesele tööd. Söögitoa kuulsus seisnes selles, et kõik kellel kõht tühi said Anna köögis ise süüa valmistada ja selle ka ise ära süüa.
Tema ideega tulid kõik kaasa, külvati, rohiti, kasteti, korjati. Tööd said kõik. Saadused müüdi ja saadud raha pandi kõrvale. Ja tasapisi hakati ehitama Anna- majale juurde ehitust.  Kui majale lisa valmis sai oli Anna 65.
Tema juures said süüa ja peavarju kõik kelledele seda vaid vaja oli. Anna ei ajanud kedagi ära. Annast ja tema majast sai kõigile lemmik koht. Anna armastas kõiki ühte moodi.  
Nüüdseks on Anna 89 aastat vana ja midagi pole muutunud. Kepi abil tatsab ta siiani ringi ja võtab kõiki lahkelt vastu.  Rahvas räägib, et kui Anna saab 90 täis ehitab ta  vanadekodu kus ta saab rõõmsalt oma elupäevade lõpuni kõigi seltsis aega veeta. No mis see 100 siis ära pole. Vanus on kõigest number!

No comments:

Post a Comment