Sunday, October 14, 2012

Vanus on kõigest number

Üldiselt on levinud arvamus: mida vanemaks jäädakse, seda vähem aktiivsemad ollakse ning tegeletakse vaid kodutöödega. Tegelikult nii see ei ole.
Kuressaares on palju eakaid inimesi, kes vaatamata oma kõrge vanusele tegelevad mitmete hobidega kui ainult  kodus aialillede istutamise või talveks lastelastele soojade villastesokkide kudumisega. Paljud eakad töö kõrvalt õpivad keeli, tegelevad kunsti, spordi ja tantsuga.
Et inimese tervis vananedes halveneb, on hea vähemalt tegeleda millegagi, mis annab juurde positiivset meeleolu ja energiat. Aktiivsena vananemine tähendab ka inimesele suutlikkuse tagamist tulla võimalikult kaua oma eluga ise toime.
Tean mitmeid eakaid inimesi, kes oma aktiivsusega teevad silmad ette nii mõningale nooremale inimesele. Näiteks, minu kunagine treener, Heigo Kips, kes on 72-aastane. Ta on spordiklubi Tõll pikaajaline juht, judotreener. Kui temaga rääkida või asju ajada, ei tahaks kuidagi uskuda, et tegemist on nii eaka inimesega. Suvel töötab ta rannavalvurina Titerannas, teeb sporti.
Mitu aastat tagasi, kui võistlustel oli, siis esimese asjana ärgates nägin treenerit, kes oli maas pea peal ning seisis jalad õhus. Tol hetkel oli see üpriski naljakas, aga iga hommikuse võimlemisega hoiab ta end tervena ja aktiivsena. Minu arvates on ta kindlasti üks aktiivsemaid inimesi Kuressaare linnas.
Selliseid eakaid inimesi on palju, kes hoiavad oma tervist sporti tehes ning, kes tegelevad veel paljude teiste hobidega töö kõrvalt.



 Joanna Kajak 10B                      

No comments:

Post a Comment