Friday, October 26, 2012

Vanus on kõigest number.

"Me kõik jääme vanaks" ütles Getter Jaani enda laulus, kuid kui ringi vaadata, leidub palju vanu inimesi, kes teevad aktiivselt sporti. Vanus on tõesti kõigest number, sest ka väga vanad inimesed liiguvad palju, osalevad üritustel jne... .
 Tänapäeval vananetakse aktiivselt, sest võrreldes 20. sajandiga on praegu palju rohkem võimalusi vananeda ja toimub üritusi vanuritele ning meditsiini tase on arenenud. Ühaenam on kadestamisväärt, kui vanataadid ja-memmed käivad spordiüritustel, mis on üsnagi rasked. Just hiljuti toimub Saaremaa kolme päeva jooks, kus oli palju vanureid ning nad läbisid kolme päevaga 42,195km, mis isegi mulle oleks vägagi raske. Maratoni läbimine pole kerge ning kui läbida see distants 70-80. aastaselt, on see märk, et vanus ei loe.
 Minu vanaema on 81. aastane ning ta on üsna aktiivne. Ta elab Lõuna-Eestis Valgas, kus asub tal suur aiamaa, millega ta tegeleb päevad ja ööd, kevadest kuni sügiseni. Ta on olnud eluaeg töökas, abivalmis ja füüsiliselt tugev kui ka on käinud Siberis. Memm on suur eeskuju minule kui ka paljudele teistele oma töökuse poolest.
 Aktiivselt vananeda on võimalik igal pool. Peaasi, et on tahtmist ja enesekindlust oleks ning vanus ei ole absoluutselt mingi vabandus.


                                                                                                                   Martin Kirs

No comments:

Post a Comment