Sunday, October 14, 2012

Vanus on kõigest number.


See on paratamatus, et me kõik jääme vanaks, aga ei tohiks lasta sellel end heidutada. Vanus on kõigest number-kui arvad, et oled noor, siis oledki.
Vanemasse ikka jõudes, ei tohiks kaotada inimene oma aktiivsust, sära ja elujõulisust, sest kui korra selle kaotad, siis juba loobudki ja ei tahagi midagi enam teha, tuues ettekäändeks, et „ma olen selle jaoks juba liiga vana.“
Mida võiks tähendada aktiivne vananemine? Kindlasti osalemine igal pool üritustel, mis sulle huvi pakuvad. Olgu see siis kas füüsiline või vaimne. Ka ise ürituste või sündmuste organiseerimine võiks selle alla käia. Kui nüüd minna täiesti teise teemasse, siis näiteks ka internet. Enam ei vaata keegi imelikult, kui mõnel 50-aastasel naisel või mehel on facebooki kasutaja. Kindlasti veel käia ajaga kaasas, et ei oleks nii kinni selles, mis oli kunagi vaid proovida midagi täiesti uut. Kui sul on jäänud kunagi mõni unistus täitmata, siis kunagi ei ole liiga hilja selle täitmiseks, isegi, kui saad teha seda vaid minimaalselt.
Sa võid ju olla vana, aga tuleb säilitada noort hinge ja mitte lasta heidutada end vaid sellest numbrist. Peaks suhtlema aktiivselt nooremate inimestega ja end kurssi viima nende eluga, et saadagi teada rohkem tänapäeval toimuvast.
Käitu nii nagu paneksid kahtlustama oma lapselapse sõpru, et oled tema ema, mitte vanaema.

Kaisa Kaar 10B 

No comments:

Post a Comment