Wednesday, October 17, 2012

Vanus on kõigest number

   Just nii see kipub olema, et vanus on kõigest üks arv ja tegelikult on see hea. Vanus ei sea mingeid piire, kui seda vaid ise soovida. On palju vanu inimesi, kes on vägagi aktiivsed ja seda kõikvõimalikes valdkondades.
   Näiteks tooksin oma vanaema, kes ei istu niisama kodus, ega löö aega surnuks. Vanust on tal juba 79 aastat, aga sellegipoolest on ta veel üsnagi virk. Minu vanaemale meeldib väga tikkida. Seda teeb ta väga hoolsalt ja oskab lausa ideaalselt. Tihti käib vanaema Kuressaare päevakeskuses, kus ta oma käsitööd ka müüb. See on hea võimalus kasinale pensionile natuke lisa teenida.
   Vanaemal on üsnagi suur tagahoov koos kasvuhoonega. Seal ta kasvatab igasugu erinevaid aiasaadusi alustades tomatitest ja maasikatest lõpetades viinamarjadega. Nendest teeb ta talveks sisse palju erinevad moose ja muid toorhoidiseid. Eriti maitsevad mulle tema tehtud hapukurgid, mis on maailma parimad.
   Tänapäeva infoühiskonnas hoiab ta end maailmas toimuvaga kursis televisiooni ja raadio vahendusel. Samuti on ta ära õppinud mobiiltelefoni kasutamise, mis tal ka omal olemas on. Vanadel inimestel on palju elutarkusi ja -kogemusi mida noortega jagada.
   Ükskord saame me kõik vanaks, sinna pole midagi parata. lõppudelõpuks loeb ainult see kui vanana inimene ennast ise tunneb, mitte sünniaasta tema passis ega midagi muud.

No comments:

Post a Comment