Friday, October 19, 2012

Vanus on kõigest number


On olemas selline sõna nagu vanus, mis näitab aega, kaua inimene on siin ilmas elanud ning peaks ka näitama tema küpsust. Kuid kas on see alati nii? Kahjuks mitte.
Võib tuua näite, et on ka olemas sellised noori, kes on saavutanud vaatamata oma noorele eale juba märkimisväärseid tulemusi. Näiteks tüdruk, nimega Kadi-Liis Saar, kes võitis 2007ndal aastal saate „Talendijaht“, olles siis 15-aastane. 10ndas klassis õppis ta korraga kahes Tallinna tippkoolis. Ning nüüdseks, olles 20-aastane, on ta oma õpingutega välja jõudnud juba Cambridge Ülikooli, mis on üks mainekamaid ülikoole kogu maailmas.
Samas on vanemaid inimesi, kellel puudub tahe ning motivatsioon midagi elus saavutada. Siiski leidub ka selliseid, kellel on vanemas eas suured eesmärgid ning nad pürgivad neid täitma. Näiteks minu vanaema, kellel ei olnud lapsepõlves võimalust keskharidust saada, lõpetas 3 lapse kõrvalt kooli neljade-viitega. Olles ise 40-aastane ning käies täiskohaga kolhoositööl.
Kuid kahjuks on olemas selline sõna nagu haigus, mis ei küsi vanust. Noored inimesed, kellel on suur elutahe ning kõrged suunad tulevikuks, võivad kaotada elu raske haiguse tagajärjel. Sealjuures on ka vanemaid inimesi, kellel on eesmärgid saavutatud ning kui võiks hakata elama rahulikku pensionärielu, võtab haigus neilt selle võimaluse.
Ma loodan, et minu püstitatud eesmärgid saavad kunagi täidetud .
Andro Ool   10B 

No comments:

Post a Comment