Sunday, October 14, 2012

Vanus on kõigest number

Vanus ei ütle inimese kohta pooltki seda, milline ta tegelikult nii vaimselt kui ka füüsiliselt on. Minu vanaema, olles ise 72-aastane, on aktiivne nii majapidamises kui ka väljaspool kodu. Sport hoiab aktiivsena igas vanuses inimesi ning kahtlemata ei jää välja sellest ka minu vanaema. 
Minule ongi eeskujuks mu vanaema, kellele meeldib pidevalt igasugustel üritustel käia ning olla ise üks suur aktivist. Tema eesmärgiks on elu elada nii, nagu iga päev oleks viimane. Olles juba küllaltki küpses eas, harrastab ta endiselt teha sporti. Kepikõnd on siiani ta üks meelistegevustest. 
Koduses majapidamises on vanaemal loomad, kes hoiavad teda aktiivsena nii hommikul kõige varajasemate tundide ajal kui ka õhtul enne magamaminekut. 
Kui mõnedel noortel võtab 30-minutiline koristamine täielikult võhma välja, siis minu 72-aastane vanaema võiks koristada nii päevad ja ööd. Oleneb täiesti inimesest, kuidas tema organism mingi tegevusega harjunud on. See tõestabki seda, et vanus on kõigest number - mõned eakad võivad teha silmad ette ka nooremale põlvkonnale oma aktiivsuse ja järjepidevusega. 
Vanaemal on oma soliidse ea kohta küllaltki palju hobisi, mis teda alati nii positiivsena hoiavad: lillede kasvatamine/istutamine, lastelastega tegelemine, koeraga jalutamas käimine jne. 

Ka kõige soliidsemas eas olevad eakad inimesed võivad silmad ette teha noortele inimestele. Üks parimaid tegevusi, mis hoiab aktiivsena igas vanuses inimesi on kindlasti sport- sellest ei tasuks kunagi loobuda. Samuti on tähtsal kohal hobid- ükskõik kui vana keegi ka ei oleks, on hobid need, mis mõningatel päevad ergutavad hommikuti üles ärkama ning aktiivselt oma päeva alustama. 


No comments:

Post a Comment