Sunday, October 14, 2012

 Vanus on kõigest number


Kohe kui sünnime, algab meie vananemine! Hirmus mõelda, aga nii see on! Imetlen inimesi, kes on tugevalt
üle keskea, aga on aktiivsed ühiskonnaelus ning ei karda uusi asju.
Arvan, et vanemaks saamist pole tarvis karta, kui hoolitsed oma keha eest nii vaimselt kui ka füüsiliselt
Pole vahet kui vana sa oled, uusi asju proovida pole kunagi hilja. Tore ettevõtmine on väärikate ülikool. Tartu Ülikool kutsus selle projekti ellu 2010.aastal ja põhineb elukestval õppel. Loengud on praktilised ja silmaringilaiendavatel teemadel, et ka vanemaealised saaksid minna kaasa ühiskonnas toimuvate muutustega. Projekt on leidnud väga positiivse vastukaja. Hea näide vanuse mittehoolimisel on Kihnu Virve. Rõõmus ja vaimustusest täis, 81 aastasena, tegi ta oma esimese langevarjuhüppe. Ei saa ju rääkida tema east, mõni moorgi jätaks sellise tembu tegemata!
Televiisoris on alati rõõm näha, teatrilavade grand old ladyt, Ita Everit, 81. aastasena on ta särtsakas ja eluvaimu täis. Sama võib öelda ka Helgi Sallo kohta, kelle silmades lööks tantsu nagu tuhat kuradit.
Au tuleb anda samuti meie. peaminister, Andrus Ansipile. Vaatamata vastutusrikkale ametile jagub tal aega spordiga tegelemiseks. Ansipi rattasõidud ja maratoni sõitmine suuskadel nõuab päris suurt füüsilist vastupidavust, ei ole ta ka enam esimeses nooruses.
Praegusel ajal ei vaadata enam vanust, sest nii palju toimub, vanemaealisede käivad tantsimas, võimlemas, kepikõnnil, surfavad arvutisja käijakse isegi veel koolis. Ilmselt sellega lükkavad isegi jälle koolis. Ilmselt sellega lükkavad nad endast eemale haigused ja vananemise, sest sellele pole aega mõelda!
Vanus on tõesti kõigest number ja see number laseb sul rahus elada, õppida ning katsetada uusi asju kui inimene ise ainult tahab.
Vanus ei sea piire, kui numbrikandja seda ise ei tee!

No comments:

Post a Comment